Met-facetrand

Hoe worden betontegels gemaakt?

Onze betontegels zijn duurzaam geproduceerd en zijn van hoge kwaliteit. Er wordt voor de productie gebruik gemaakt van de beste natuurlijke materialen als echt marmer, graniet kiezelpoeder en organische pigmenten. Betontegels zijn geschikt voor terras, tuinpad en oprit. De betontegel kan worden gezien als een klassieker onder de tuintegels. Ze zijn strak, functioneel, gaan lang mee en zijn redelijk makkelijk zelf te leggen. Voor het produceren van beton is zand en grind of natuursteensplit  nodig. Deze twee elementen worden gemengd met poedercement en water. Nadat de ingrediënten in de juiste verhouding zijn gemengd wordt het betonmengsel in de tegelmal gegoten en vervolgens onder hoge druk geperst. Door het persen krijgt de tegel zijn sterkte en compacte verdichting. Nadat de tegels uit de mallen komen worden ze in zogenaamde klimaatkamers in 24 gedroogd. 

Wat is impregneren?

Bij een impregneerde tegel is het oppervlak voorzien van een beschermende dampdoorlatende impregnatie. Deze impregnatie is tot ongeveer tien millimeter diep doorgedrongen in de deklaag. Met deze techniek zijn de betontegels bestand tegen vuil en vocht. Ook zorgt het ervoor dat de tuintegels makkelijk schoon te maken zijn. De eigenschappen van geïmpregneerde betontegels zijn aanzienlijk beter dan die van de onbehandelde betontegels, doordat ze zijn verduurzaamd door de beschermlaag. De impregnatie op de betontegels is nauwelijks zichtbaar en geeft geen glimmende laag zoals dit het geval is bij gecoate tegels. Een gecoate betontegel heeft een glanzende laklaag op het oppervlak
De levensduur van de impregnatie is volledig afhankelijk van het gebruik en onderhoud van de bestrating. Vermijd bij deze soort tuintegels altijd zuurhoudende reinigingsmiddelen, strooizout en het gebruik van een hogedrukreiniger. Dit is met geïmpregneerde betontegels absoluut af te raden, omdat dan de bovenste laag beschadigd raakt en de bescherming dus niet meer zo goed werkt. Voor het reinigen van geïmpregneerde betontegels kunt u veilig gebruik maken van de terras & opritreiniger of buiten aanslagreiniger van BIOnyx.

 Weergave:


Bezig met laden...
  • check Bestel makkelijk & snel online
  • check Altijd beschikbaar (24/7)
  • check Online veilig & snel betalen