Greensand-siersplit-&-zand
De aarde warmt op. Dit komt door het teveel aan kooldioxide (CO2). Greensand wil met het product Olivine bijdragen aan het herstel van de CO2-balans op aarde. Olivine is een magnesium silicaat met ijzer, een mineraal dat in grote hoeveelheden in de mantel van de aarde aanwezig is. Olivine wordt in combinatie met water en CO2 instabiel. Het broeikasgas CO2 wordt zo omgezet in onschuldig bicarbonaat. Alle Greensand Olivine producten hebben dus de unieke eigenschap dat zij CO2 binden en daarom het overschot aan broeikasgassen verminderen. Door Greensand Olivine producten te gebruiken kan iedereen dus direct bijdragen aan een beter leefklimaat.

 Weergave:


Bezig met laden...

De groene klimaatverandering

Olivijn stenen & zand verweren zoals ijzer verweert in roest. Het mineraal olivijn reageert bij de verwering met CO2 en water, waarbij bicarbonaat (=kalk) oplossingen gemaakt worden. Het is een chemische reactie tussen zuur (CO2=koolzuur) en een basisch gesteente (olivijn). De eindproducten zijn silicaat, bicarbonaat en magnesium. Olivijn neemt maar liefst 1 maal haar eigen gewicht aan CO2 op. Een kg olivijn bindt 1 kg CO2 uit de lucht, waardoor klimaatverandering wordt verminderd.  Doordat greenSand verzuring van grond en water tegengaat, is het tevens een optimale kalkvervanger en een duurzame bodemverbeteraar.
 

Toepassing
Greensand Olivine is er als zand & split. De toepassing is eenvoudig. Als particulier gebruikt u het ondermeer als zand gemengd met potgrond of tuinaarde. Dit draagt bij aan een betere groei van uw planten en gras. Olivine brekerzand & split gebruikt u onder meer als halfverharding in paden en opritten. Greensand Olivine is grijs/groen dus zeer neutraal van kleur. Het is een erg hard materiaal. Milieuvriendelijkheid en decoratie zijn in één product gevangen.

 

Laat de aarde helpen om de aarde te redden

Dat de natuur al miljarden jaren zelf CO2 opruimt is wellicht nieuw. En dat olivijn in dat proces een hoofdrol speelt is vast ook nieuw...  'Sinds het begin van de aarde wordt ca. 400 miljoen ton CO2 per jaar door vulkanen uitgeworpen en als dat allemaal in de atmosfeer zou zijn gebleven, was er geen leven mogelijk geweest. Maar er is wel leven, dus dat betekent dat er een proces is dat vrijwel al die miljoenen tonnen CO2 afgevangen heeft.
 

 

greensand website intro nl 640x360 from greenSand on Vimeo.