Hydrorock-waterbuffers

Wateroverlast verhelpen met Hydrorock waterbuffers

Wateroverlast door hevige regenval komt steeds vaker voor. In de tuin en rondom het huis waar een terras met tuintegels ligt. Erger jij je ook zo aan die plassen in de tuin, op het terras of op uw op- en afrit? Probeer dan Hydrorock om wateroverlast te verhelpen en te voorkomen. Eenvoudig en snel wateroverlast verhelpen doe je met dit waterbuffersysteem


Wat is Hydrorock & Hydroblob?


Antwoord op al je vragen over het toepassen van ecologische tuinmaterialen krijg je bij EkoGarden. In tegenstelling tot de vraag "Wat is Hydrorock?" stellen mensen ons de vraag anders. Hoe kan ik wateroverlast voorkomen in mijn tuin? Of, hoe kan ik hemelwater op een duurzame manier hergebruiken? Vanuit EkoGarden kunnen we je slimme toepassingen laten zien met 100% natuurlijk steenwol. Dit is het recyclebare materiaal waar Hydrorock van gemaakt is, gesmolten gesteente dat tot vezels gesponnen is. Daarvan is een blok gevormd met een membraan van erosiebestendig filterdoek als omhulsel. Slim en duurzaam, want dit materiaal heeft een levenslange werking en kun je direct gebruiken. Het waterbuffersysteem van Hydrorock is vergelijkbaar met het merk Hydroblob en helpt bij het beheren van regenwater.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen...

 Weergave:


Bezig met laden...
  • check Bestel makkelijk & snel online
  • check Altijd beschikbaar (24/7)
  • check Online veilig & snel betalen

Wateroverlast in de tuin is verleden tijd

Hydrorock is een doe-het-zelf oplossing die ervoor zorgt dat overtollig regenwater van je terras of oprit snel wordt opgenomen. Door Hydrorock blokken aan te brengen op plaatsen waar water zich ophoopt behoort wateroverlast tot het verleden. Nooit meer wateroverlast in de tuin dankzij de infiltratieblokken. Overtollig water wordt gebufferd en geïnfiltreerd in de bodem en dat maakt Hydrorock dé ecologisch verantwoorde oplossing voor wateroverlast in de tuin.


Hemelwaterafvoer afkoppelen


Hemelwaterafvoer afkoppelen is belangrijk als je wateroverlast wilt voorkomen. Grote boosdoener van toenemende neerslag en langere droogte is klimaatverandering. Regenwater hergebruiken is een duurzame en slimme oplossing, maar hoe doe je dat? Onder de grond kun je Hydrorock toepassen om overtollig water op te slaan dat heel langzaam wordt teruggegeven aan de ondergrond bij droogte. Ideaal voor tuinen en terrassen die vaak blank staan bij zware regenval. Regenwater dat normaal gesproken niet weg kan lopen, zakt nu in de grond. Hydrorock blokken zorgen dat het water wordt gebufferd en kan worden hergebruikt. Zware regenval kan leiden tot overstroming van het riool met alle gevolgen van dien. Straten, tuinen en zelfs huizen kunnen door wateroverlast aangetast worden. Afkoppelen van de hemelwaterafvoer helpt voorkomen dat je tuin of terras blank komt te staan.
 

Ecologisch watermanagement


Duurzame tuinen vragen om ecologisch watermanagement, waarbij regenwater hergebruiken heel slim is. Regenwater of hemelwater zakt in de grond en via het buffersysteem van Hydrorock wordt het water hergebruikt tijdens drogere periodes. Zo heb je in de zomer genoeg water om de ondergrond van tuinen gezond te houden. Bij zware regenval kan ons riool de hoeveelheid water niet aan, waardoor straten en soms zelfs woningen blank komen te staan. Door af te koppelen help je hiermee om dit te voorkomen. En bij droogte is het zonde om schaars hemelwater af te voeren, terwijl uw groen het goed kan gebruiken.
 

Hydrorock bestellen uit assortiment EkoGarden


Binnen het Hydrorock assortiment vind je tal van producten die je kunt toepassen bij wateroverlast in de tuin. Denk aan de Hydrorock putten, lijngoten, blokken en aansluitstukken. Populair zijn het Afkoppel & Infiltratiesysteem, Hydrorock Hemelwater Buffer & Infiltratiesysteem en het Infiltratieput rooster. Los daarvan zijn producten als Hydrorock Lijnafwatering Rooster en Zandvangput te bestellen uit het assortiment van EkoGarden. Wij bieden een breed aanbod aan ecologische tuinmaterialen voor jouw duurzame tuin.
 

Drainage tuin en bodem


Hydrorock drainageblokken zijn gemaakt van steenwol, een 100% natuurlijk materiaal op basis van basalt. Het is bijzonder sterk en bestand tegen erosie door plant- en boomwortels. De blokken zijn omwikkeld met een filterdoek dat instroming van zand en grond voorkomt. Het unieke natuurlijke materiaal absorbeert regenwater bijzonder snel en zorgt voor een geleidelijke infiltratie van het water in de bodem rond het blok. Zo wordt het grondwater op natuurlijke wijze aangevuld en kun je voorkomen dat de ondergrond uitdroogt.
 

Regenwater hergebruiken in droge zomer


Ondergelopen tuin door extreme buien? Het komt steeds vaker voor. Wat je kunt doen met al dat overtollige regenwater is simpel, namelijk hergebruiken. Zeker nu we zien dat door de klimaatverandering zware regenbuien meer en meer normaler worden. Al dat water moet je niet zien als een probleem, maar als een voorraad voor een droge zomer. Ideaal dus om hemelwater op te slaan in je eigen tuinbodem en niet te zien van overlast. Door duurzame blokken Hydrorock aan te brengen in de bodem van jouw tuin wordt water snel geabsorbeerd. Vooral stedelijke gebieden ervaren problemen bij zware regenval door minder groen en meer bestrating. In veel gevallen zien we problemen bij de afvoer van het hemelwater dat via de regenpijp naar het riool stroomt.
 

Pilot gemeenten voor hergebruik regenwater


Overstroming van het riool is erg vervelend, maar kun je dus voorkomen. Gemeentes hebben hier een intensieve taak aan en zoeken naar effectieve oplossingen voor het waterprobleem in steden. Groen denken is groen doen en daarom zien ook gemeenten het belang van hergebruik. Door het overtollige regenwater in de bodem op te slaan hoeft het niet afgevoerd te worden naar de waterzuivering. Verschillende gemeenten zetten een waterbuffersysteem in als pilot en zien direct resultaat. Op kleinere schaal verkoopt EkoGarden hetzelfde systeem voor waterbuffering aan consumenten en hoveniers. In ons assortiment ecologische tuinmaterialen is Hydrorock een bestseller als het gaat om effectieve en innovatieve oplossingen voor een duurzame tuin.
 

Zelf Hydrorock in de tuin aanleggen


Naast gemeenten merken we dat woningbezitters en bedrijven hun terrein droog willen houden bij hevige regenval. Onnodige belasting van de waterzuivering en als het ware water weggooien past niet in de groene gedachte. Met het oog op duurzaamheid dragen zij graag hun steentje bij door regenwater van het dak of terras van het riool af te koppelen. Nieuwbouw is al verplicht om het regenwater af te koppelen van het riool. Bestaande woningen niet, maar we zien wel dat mensen zelf steeds bewuster willen leven. Regenwater opvangen en hergebruiken past bij de tijd van nu. Het is goedkoop en duurzaam om hergebruik van regenwater als de nieuwe standaard te zien. Zelfs wordt er extra gestimuleerd met gemeentelijke subsidies en dat maakt de stap naar duurzaam wonen nóg makkelijker.
 

Zo werkt Hydrorock


Hoogwaardig gemaakte infiltratieblokken van Hydrorock zijn 100% natuurlijk en dus duurzaam. Door de slimme samenstelling van materialen is het mogelijk om extreem veel water te bufferen. Een blok Hydrorock wordt in de grond geplaatst en bij extreme regenval absorberen de blokken het overtollige water. Tijdens droge periodes zoals de zomermaanden wordt het water afgescheiden naar de bodem. Dat gebeurt heel gedoseerd onder de grond en gaat vanzelf. Je hebt er geen omkijken naar, maar je tuinplanten hebben er ontzettend veel plezier van. De bodem wordt automatisch bevochtigd door de inhoud van de Hydrorock blokken met een efficiëntie van 93% van het totale volume. Zo zie je dat een klein blok van 36 liter ruim 34 liter water kan opbergen. Uitbreiden van het systeem is ook nog eens heel eenvoudig, doordat het systeem makkelijk te koppelen is. Je krijgt dat een nog grotere buffer voor wateropslag.
 

Vragen over wateroverlast in de tuin


Wateroverlast voorkomen in de tuin met een milieuvriendelijke oplossing is een fluitje van een cent. Dakgoten afkoppelen of een infiltratieput onder de buitenkraan, Hydrorock maakt het mogelijk. Net als de lijnafwatering rondom terrassen bestaan er twee types lijngoten. Zonder enig leidingwerk kun jij zelf een slim, duurzaam en waterbesparend product aanleggen. Producten van Hydrorock zijn direct uit voorraad leverbaar en scherp geprijsd. Vragen over wateroverlast in de tuin of op het terras? Vraag ons naar de beste producten en toepassingen. Ook jouw hovenier kan ons benaderen om ecologische tuinmaterialen te bestellen voor jouw tuin.
 

Voordelen van Hydrorock in de tuin

 
   •    opname- en afgiftecapaciteit van 93% van het volume.
    •    bestand tegen erosie door plant- en boomwortels.
    •    eenvoudige plaatsing.
    •    geen afschot nodig voor correcte drainage.
    •    impact op grondwerk is beperkt.
    •    vegetatie groeit en bloeit beter dankzij de unieke buffering- en infiltratiecapaciteit.
    •    geen plastic (polypropyleen) in de grond.
    •    100% recyclebaar steenwol.
    •    gemaakt van basalt, een natuurlijk gesteente.
    •    uitstekende prijs en prestatie.
    •    levenslange werking.
    •    geen leidingwerk nodig (met uitzondering van BD-Blokken).
    •    100% milieuvriendelijk.
    •    beloopbaar & overrijdbaar (max. 2000 kg per m2).
    •    direct klaar voor gebruik.
    •    100% Nederlands product.
 

Waterplassen verleden tijd


Met Hydrorock infiltratieblokken zijn waterplassen verleden tijd en schoon regenwater blijft beschikbaar voor bomen en planten. Daarbij behoudt de bodem van je tuin of parking een perfecte vochtbalans zonder overtollig water dat mogelijk verzakkingen of plassen veroorzaakt.