Hydrorock Hemelwater Afkoppel & Infiltratiesysteem Hydrorock Hemelwater Afkoppel & Infiltratiesysteem Hydrorock Hemelwater Afkoppel & Infiltratiesysteem Hydrorock Hemelwater Afkoppel & Infiltratiesysteem Hydrorock Hemelwater Afkoppel & Infiltratiesysteem
Hydrorock Hemelwater Afkoppel & Infiltratiesysteem Hydrorock Hemelwater Afkoppel & Infiltratiesysteem Hydrorock Hemelwater Afkoppel & Infiltratiesysteem Hydrorock Hemelwater Afkoppel & Infiltratiesysteem Hydrorock Hemelwater Afkoppel & Infiltratiesysteem
Hydrorock Hemelwater Afkoppel & Infiltratiesysteem
Het infiltratieblok type BD112 met buis ├ś 100 mm heeft een buffercapaciteit van 112 liter.

Artikelnummer

900016

Verzendkosten

ÔéČ┬á25,00

ÔéČ┬á109,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Afkoppelen van hemelwater vanaf daken en terrassen

Makkelijk, snel en milieuvriendelijk afkoppelen van hemelwater vanaf daken en terrassen doe je eenvoudig met Hydrorock infiltratieblokken. De infiltratieblokken type BD met geperforeerde buis zijn speciaal voor het afkoppelen van de regenwaterafvoer en het water direct te infiltreren in de omliggende bodem. Eén enkel blok kan maar liefst tot 340 liter water absorberen. Steeds meer gemeenten in Nederland verordenen vanwege de overbelasting van het rioolstelsel dat bewoners de hemelwaterafvoeren/regenpijpen van hun daken afkoppelen en opvangen in hun eigen tuin. Hydrorock heeft hiervoor een mooi systeem waarmee dit eenvoudig kan worden uitgevoerd.
 

Gemakkelijk zelf aan te leggen


De infiltratieblokken type BD zijn voorzien van een geperforeerde buis van rond 100 mm. Hierop kan je onder meer regenpijpen en lijnafwateringsgoten aansluiten. Ook worden ze veel toegepast voor het afkoppelen van regenwater dat vanaf veranda’s of blokhutten de tuin in loopt. Vaak worden schuren, blokhutten, overkappingen en veranda’s achter in de tuin geplaatst. Ook al mag je van de gemeente hemelwater wel afvoeren via het riool, is het toch vaak goedkoper om af te koppelen op Hydrorock BD infiltratieblokken. Dit omdat je anders een aansluiting op het riool moet maken en leidingen door de hele tuin moet ingraven. De type BD blokken plaats je op ca. 20 cm onder het maaiveld. De blokken verbind je  aan elkaar doormiddel van een koppelstukZe bufferen 93% van hun omvang aan water en geven dit geleidelijk weer af aan de ondergrond, waardoor de aarde niet verdroogt (goed voor de beplanting) en het rioolstelsel wordt ontlast door het schone regenwater niet af te voeren naar de waterzuivering.

Hoeveel Hydrorock infiltratieblokken heb je nodig?
Onderstaande tabel geeft aan (gemeten bij extreme omstandigheden van 4 cm regen per uur) hoeveel liter opvang je per 10
m² bestrating nodig hebt bij verschillende ondergronden.

 

Bodemtype

Infiltratie capaciteit
(mm per m2 / per uur)  

Benodigde buffercapaciteit
(liters per 10 m2  verhard oppervlak)  

Aantal Hydrorock infiltratie blokken per type

 

 

 

D34

D45

D112

D170

D340

Zand

Meer dan 30 mm

150 liter

5

4

2

1

x

Zanderige kern    

20 - 30 mm

200 liter

6

5

2

2

1

Leem

10 - 20 mm

250 liter

8

6

2

2

1

Kleileem

5 - 10 mm

300 liter

9

7

3

2

1

Klei

1 - 5mm

350 liter

11

8

3

2

1

             

 

Verwerking Hydrorock infiltratieblokken D112 en BD112 met als doel afkoppeling van hemelwaterafvoer van de overkapping en het bufferen van regenwater.