Keraton-4-cm-dik

Keramiek voor buiten

Keramische tegels zijn bezig aan een enorme opmars als sierbestrating in de Nederlandse tuinen. Niet voor niets zijn keramische tegels zo populair. Zo blijven ze uiterst kleurvast en treedt er in de loop der jaren geen vervaging op. De tegels zijn bovendien beter bestand tegen krassen en slijtage. Schuivende tuinstoelen, naaldhakken en rijdend kinderspeelgoed veroorzaken nauwelijks beschadigingen op de gloednieuwe tegels. Ook nare vlekken, bijvoorbeeld van rode wijn of vetspetters van de barbecue, zijn in mum van tijd blijvend verwijderd. EkoGarden bied u keramische tuintegels aan in 3 verschillende diktes, namelijk 2 cm, 3 cm en 4 cm dik. We hebben voor u een prachtige collectie samengesteld met een diversiteit in prints, kleuren en afmetingen. De exclusieve prints zijn oogstrelend, van subtiel tot een uitbundige marmerlook. U kunt kiezen voor een natuursteenlook, hardsteenlook of een industrieel design als betonlook. Design en techniek hebben elkaar gevonden in deze prachtige series. Duurzaamheid en natuurlijk genieten staan hoog in het vaandel. Verschil tussen keramische binnen en buitentegels is de antislipwaarde. Bij keramische buitentegels is dit een slipwaarde van R11 terwijl dit voor binnen gebruik grotendeels R9 of R10 is. Kortom het keramische tegelprogramma van EkoGarden is zeer uitgebreid.


Weergave:
 


Bezig met laden...

Weinig onderhoud

Uiteraard vraagt uw tuin altijd onderhoud. In de tuin werken wordt ook als ontspannend ervaren. Maar valt het schoonmaken van het terras daar voor u ook onder? Dan is het prettig dat u nu een keuze kunt maken uit keramische tegels. Met een terras van keramische tegels kiest u voor maximaal gebruiksgemak. Keramische tegels worden namelijk gebakken op een temperatuur van circa 1200 graden Celsius. Hierdoor zijn de tegels keihard en voldoen ze ruimschoots aan alle gunstige eigenschappen die zo kenmerkend zijn voor keramische bestratingsmateriaal. Ze zijn hoegenaamd kleurvast en zijn veel minder krasgevoelig dan beton of natuursteen. Daarnaast is keramiek zeer onderhoudsvriendelijk, omdat vuil, vocht en algen geen grip hebben op het tegeloppervlak. U kunt ze dus zonder al te veel inspanning eenvoudig schoonmaken. De tegels kunt u reinigen met de terras & opritreiniger of buiten aanslagreiniger van BIOnyx.

Duurzaam en blijvend mooi

De tuin wordt steeds belangrijker in deze stressvolle en drukke digitale wereld. Om af en toe aan deze wereld te kunnen ontsnappen is het erg prettig om een terras te creëren waar u tot rust kan komen. Om dit terras aan te leggen, moeten we helaas een beroep doen op moeder natuur voor verschillende materialen. Eco-vriendelijk is één van de belangrijkste elementen die kenmerkend zijn voor keramische buitentegels. Met keramische tegels voor buiten kiest u voor duurzaamheid en draagt u bij aan een milieuvriendelijke tuin. Keramische terrastegels gaan meer dan een leven lang mee wanneer deze goed gelegd worden. Keramiek wordt gemaakt van gebakken klei en het productieproces is hierdoor niet erg schadelijk voor het milieu. Klei is een verweringsproduct van gesteenten. Sneeuw en regen voeren stukken steen vanuit de bergen naar beken en rivieren, die het weer naar lager gelegen gebieden brengen. Stenen worden kiezels en kiezels worden korrels. De kleinste deeltjes vormen klei, dat uiteindelijk als slib beland in stilstaand water. Met Keramiek kunnen we zelfs circulair bouwen omdat het materiaal volledig recyclebaar is. Keramische terrastegels zijn vele malen duurzamer en onderhoudsvriendelijker dan betontegels en het assortiment is erg uitgebreid in tegenstelling tot natuursteentegels. U kunt jarenlang genieten van uw keramische tegels voor buiten vanwege een groot aantal voordelen. Onze keramische buitentegels zijn duurzaam, blijvend mooi, onderhoudsvriendelijk, maatvast en vorstbestendig. Niet alleen u heeft profijt van al deze voordelen, maar ook het milieu plukt hier de vruchten van. Omdat keramiek zo’n lange levensduur heeft, worden er op termijn minder grondstoffen gebruikt.

Eigenschappen keramische buitentegels:
    •    Vlek- en zuurbestendig
    •    Eenvoudig schoon te maken
    •    Minder snel groene aanslag
    •    Krasbestendig & zeer slijtvast
    •    Vorstbestendig en strooizout verdragend
    •    Gegarandeerd kleurvast
    •    Geschikt voor terras en looppaden (niet voor de oprit)
    •    De tegels zijn maatvast
    •    Geschikt voor gebruik bij zwembaden