Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster
Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster Hydrorock Infiltratieput Rooster
Hydrorock Infiltratieput Rooster IP15
De infiltratieput verzinkt type IP15 VS heeft een buffercapaciteit van 15 liter. De IP15 VS is voorzien van een verzinkt rooster en een zwart filterdoek.

Artikelnummer

900170

Verzendkosten

ÔéČ┬á25,00

ÔéČ┬á99,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Hydrorock infiltratieput IP15 VS

De Hydrorock infiltratieput IP15 VS heeft een afmeting van 25X25X35 cm en is voorzien van een verzinkt rooster. Onder het rooster is een zwart filterdoek aangebracht dat je makkelijk kunt uitspoelen als zand of vuil zich op het rooster verzamelt. Behalve onder een buitenkraan werkt de infiltratieput ook prima in het midden van een terras. Als je het terras goed op afschot naar de infiltratieput laat lopen, neemt deze snel het regenwater op. Plaats je naast of onder de infiltratieput ook nog een aantal infiltratieblokken type D dan vergroot je het opvangreservoir naar honderden liters. Je bepaalt eenvoudig met onderstaand schema hoeveel blokken er nodig zijn om het water op te slaan.


Hydrorock infiltratieput IP15 GZ

 
De Hydrorock infiltratieput IP15 GZ heeft een afmeting van 25X25X35 cm en is voorzien van een grafiet zwart rooster. Onder het rooster is een zwart filterdoek aangebracht dat je makkelijk kunt uitspoelen als zand of vuil zich op het rooster verzamelt. Behalve onder een buitenkraan werkt de infiltratieput ook prima in het midden van een terras. Als je het terras goed op afschot naar de infiltratieput laat lopen, neemt deze snel het regenwater op. Plaats je naast of onder de infiltratieput ook nog een aantal infiltratieblokken type D dan vergroot je het opvangreservoir naar honderden liters. Je bepaalt eenvoudig met onderstaand schema hoeveel blokken er nodig zijn om het water op te slaan.
 

Hydrorock infiltratieput IP15 RVS

 
De Hydrorock infiltratieput IP15 RVS heeft een afmeting van 25X25X35 cm en is voorzien van een RVS rooster. Onder het rooster is een zwart filterdoek aangebracht dat je makkelijk kunt uitspoelen als zand of vuil zich op het rooster verzamelt. Behalve onder een buitenkraan werkt de infiltratieput ook prima in het midden van een terras. Als je het terras goed op afschot naar de infiltratieput laat lopen, neemt deze snel het regenwater op. Plaats je naast of onder de infiltratieput ook nog een aantal infiltratieblokken type D dan vergroot je het opvangreservoir naar honderden liters. Je bepaalt eenvoudig met onderstaand schema hoeveel blokken er nodig zijn om het water op te slaan.
 

Gemakkelijk zelf aan te leggen

 
De Hydrorock Infiltratieput IP15 VS (verzinkt) / GZ (grafiet zwart) / RVS heeft een infiltratiecapaciteit van circa 15 liter. Deze infiltratieput neemt de functie over van een traditionele afvoerput, maar zonder dat er een afvoer nodig is! De IP15 VS / GZ / RVS buffert namelijk 93% van zijn omvang aan water en geeft dit geleidelijk weer vrij aan de ondergrond. Milieuvriendelijk in optima forma.

Hoeveel Hydrorock infiltratieblokken heb je nodig?
Onderstaande tabel geeft aan (gemeten bij extreme omstandigheden van 4 cm regen per uur) hoeveel liter opvang je per 10
m² bestrating nodig hebt bij verschillende ondergronden.

 

Bodemtype

Infiltratie capaciteit
(mm per m2 / per uur)  

Benodigde buffercapaciteit
(liters per 10 m2  verhard oppervlak)  

Aantal Hydrorock infiltratie blokken per type

 

 

 

D34

D45

D112

D170

D340

Zand

Meer dan 30 mm

150 liter

5

4

2

1

x

Zanderige kern    

20 - 30 mm

200 liter

6

5

2

2

1

Leem

10 - 20 mm

250 liter

8

6

2

2

1

Kleileem

5 - 10 mm

300 liter

9

7

3

2

1

Klei

1 - 5mm

350 liter

11

8

3

2

1

               
 

Verwerking Hydrorock infiltratieblokken D112 in combinatie met Hydrorock infiltratieput IP15, met als doel
regenwater via de infiltratieput snel af te voeren van het terras en te bufferen in de grond.