Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster
Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster Hydrorock Lijnafwatering Rooster
Hydrorock Lijnafwatering Rooster LG34 (set) incl. D34 unit
De lijnafwatering rooster set verzinkt type LG34 VS heeft een buffercapaciteit van 34 liter. In een set LG34 VS zit verpakt een blok D34, verzinkt rooster, koppelbeugel en een zwart filterdoek.

Artikelnummer

900172

Verzendkosten

ÔéČ┬á25,00

ÔéČ┬á99,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Waterplassen verleden tijd

Met Hydrorock infiltratieblokken zijn waterplassen verleden tijd en schoon regenwater blijft beschikbaar voor bomen en planten. De lijnafwatering type LG34 VS/GZ kan worden gebruikt als lijnafwatering rondom terrassen, paden en opritten. In een set zit verpakt een blok D34, verzinkt / grafiet zwart rooster en een koppelbeugel. Tussen het blok en rooster wordt een zwart vilten doek gelegd (bijgeleverd) dat stof, zand en vuil opvangt. Dit vilt kan je als er veel vuil op ligt gewoon uitspoelen, zodat regenwater weer snel in de blokken stroomt. Eén enkel blok D34 kan tot 34 liter water absorberen. Door onder de bestrating eventueel extra infiltratieblokken koud tegen de D34 infiltratieblokken aan te leggen kan je de buffercapaciteit onbeperkt uitbreiden. Je bepaalt eenvoudig met onderstaand schema hoeveel blokken er nodig zijn om het water op te slaan.


Gemakkelijk zelf aan te leggen


Het lijnafwatering, drainage- en buffersysteem type LG34 VS / GZ heeft een afmeting van 120x15x20 cm. Wanneer je de D34 infiltratieblokken langs de rand van het terras wil leggen, zorg er dan voor dat het terras op afschot van minimaal 1 cm per strekkende meter naar de infiltratieblokken loopt. Graaf de blokken rechtopstaand in, en zorg ervoor dat de bovenkant van het blok circa 3 mm lager ligt dan de bovenkant van de bestrating. De lijnafwatering kan je zonder leidingwerk zelf op eenvoudige wijze verwerken. De blokken leg je tegen elkaar, waarop je de roosters plaatst. De roosters kan je  onderling verbinden met de bij geleverde koppelbeugel. Ze bufferen 93% van hun omvang aan water en geven dit geleidelijk weer af aan de ondergrond, waardoor de aarde niet verdroogt (goed voor de beplanting) en het rioolstelsel wordt ontlast door het schone regenwater niet af te voeren naar de waterzuivering.

Hoeveel Hydrorock infiltratieblokken heb je nodig?
Onderstaande tabel geeft aan (gemeten bij extreme omstandigheden van 4 cm regen per uur) hoeveel liter opvang je per 10
m² bestrating nodig hebt bij verschillende ondergronden.

 

Bodemtype

Infiltratie capaciteit
(mm per m2 / per uur)  

Benodigde buffercapaciteit
(liters per 10 m2  verhard oppervlak)  

Aantal Hydrorock infiltratie blokken per type

 

 

 

D34

D45

D112

D170

D340

Zand

Meer dan 30 mm

150 liter

5

4

2

1

x

Zanderige kern    

20 - 30 mm

200 liter

6

5

2

2

1

Leem

10 - 20 mm

250 liter

8

6

2

2

1

Kleileem

5 - 10 mm

300 liter

9

7

3

2

1

Klei

1 - 5mm

350 liter

11

8

3

2

1

               
 

Verwerking Hydrorock infiltratieblokken D34 met thermisch verzinkt rooster,
met als doel om regenwater snel af te voeren van het terras.