Hydrorock Lijnafwatering Hydrorock Lijnafwatering Hydrorock Lijnafwatering
Hydrorock Lijnafwatering Hydrorock Lijnafwatering Hydrorock Lijnafwatering
Hydrorock Lijnafwatering Slimline SL55 (set) incl. D45 unit
De lijnafwatering Slimline set verzinkt type SL55 VS heeft een buffercapaciteit van 55 liter.. In een set SL55 VS zit verpakt een blok D45, verzinkt designrooster, koppelbeugel, afdekkap en een zwart filterdoek .

Artikelnummer

900009

Verzendkosten

ÔéČ┬á25,00

ÔéČ┬á179,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Waterplassen verleden tijd

Met Hydrorock infiltratieblokken zijn waterplassen verleden tijd en schoon regenwater blijft beschikbaar voor bomen en planten. De lijnafwatering Slimline type SL55 VS / GZ kan worden gebruikt als lijnafwatering rondom terrassen, paden en opritten. De Slimline is ook mooi toepasbaar in het midden van een terras of oprit. Je kan dan de bestrating van twee kanten op afschot naar de Hydrorock blokken laten lopen, waarop deze het water van het terras opnemen en weer vrij geven aan de ondergrond. In een set SL55 VS / GZ zit verpakt een blok D45, verzinkt /  grafiet zwart designrooster , koppelbeugel en een afdekkap. Tussen het blok en rooster wordt een zwart vilten doek gelegd (bijgeleverd) dat stof, zand en vuil opvangt. Dit vilt kan je als er veel vuil op ligt gewoon uitspoelen, zodat regenwater weer snel in de blokken stroomt. Eén enkel Slimline-systeem kan tot 55 liter water bufferen. Door onder de bestrating eventueel extra infiltratieblokken koud tegen de D45 infiltratieblokken aan te leggen kan je de buffercapaciteit onbeperkt uitbreiden. Je bepaalt eenvoudig met onderstaand schema hoeveel blokken er nodig zijn om het water op te slaan.
 

Gemakkelijk zelf aan te leggen


Het lijnafwatering, drainage- en buffersysteem type SL55 VS / GZ heeft een afmeting van 120x20x30 cm. Wanneer je de Slimline langs de rand van uw terras wil leggen, zorg er dan voor dat het terras op afschot van minimaal 1 cm per strekkende meter naar de infiltratieblokken loopt. Graaf de blokken rechtopstaand in, en zorg ervoor dat de bovenkant van het blok circa 3 mm lager ligt dan de bovenkant van de bestrating. De lijnafwatering kan je zonder leidingwerk zelf op eenvoudige wijze verwerken. De blokken leg je tegen elkaar, waarop je de roosters plaatst. De roosters kan je onderling verbinden met de bij geleverde koppelbeugel. De kopse kanten van de elementen kan je afsluiten met de afdekkap. Ze bufferen 93% van hun omvang aan water en geven dit geleidelijk weer af aan de ondergrond, waardoor de aarde niet verdroogt (goed voor de beplanting) en het rioolstelsel wordt ontlast door het schone regenwater niet af te voeren naar de waterzuivering.


Hoeveel Hydrorock infiltratieblokken heb je nodig?
Onderstaande tabel geeft aan (gemeten bij extreme omstandigheden van 4 cm regen per uur) hoeveel liter opvang je per 10
m² bestrating nodig hebt bij verschillende ondergronden.

 

Bodemtype

Infiltratie capaciteit
(mm per m2 / per uur)  

Benodigde buffercapaciteit
(liters per 10 m2  verhard oppervlak)  

Aantal Hydrorock infiltratie blokken per type

 

 

 

D34

D45

D112

D170

D340

Zand

Meer dan 30 mm

150 liter

5

4

2

1

x

Zanderige kern    

20 - 30 mm

200 liter

6

5

2

2

1

Leem

10 - 20 mm

250 liter

8

6

2

2

1

Kleileem

5 - 10 mm

300 liter

9

7

3

2

1

Klei

1 - 5mm

350 liter

11

8

3

2

1

               

 

Verwerking Hydrorock D45 met slimline designrooster tussen de bestrating, met als doel om regenwater snel af te voeren van het terras.