Bio-Kultura Biologische Mestcompost Bio-Kultura Biologische Mestcompost Bio-Kultura Biologische Mestcompost Bio-Kultura Biologische Mestcompost Bio-Kultura Biologische Mestcompost Bio-Kultura Biologische Mestcompost
Bio-Kultura Biologische Mestcompost Bio-Kultura Biologische Mestcompost Bio-Kultura Biologische Mestcompost Bio-Kultura Biologische Mestcompost Bio-Kultura Biologische Mestcompost Bio-Kultura Biologische Mestcompost
Biologische Mestcompost
Biologische Mestcompost Zak 40 liter

Artikelnummer

450020

Verzendkosten

ÔéČ┬á69,00

ÔéČ┬á7,25
Prijs per zak
Aantal: 
Bestellen
 

Biologische Mestcompost

De biologische organische mestcompost van Bio-Kultura gebruik je als basisbemesting voor je (moes)tuin voor een heel jaar. Deze mestcompost is samengesteld uit een combinatie van dierlijke bemesting en plantaardige compostsoorten. Met de biologische mestcompost voed je je planten, geef je het bodemleven een extra impuls en verbeter je de waterhuishouding van je tuin. Met de mestcompost hoef je door het jaar heen geen voeding meer toe te voegen. Door het jaarlijks te herhalen, bouw je aan een gezonde en evenwichtige bodem structuur als basis voor je planten.

De organische mestcompost bestaat uit de bestanddelen:
 • Gecomposteerde vaste dierlijke mest
 • Boomschorscompost

Wanneer gebruik je biologische mestcompost?

Je kunt de biologische mestcompost het hele jaar door gebruiken, maar het beste in de periode november tot en met april. Dit is namelijk de rustperiode van de plant. Bij nieuw aan te leggen tuinen kan je het gebruiken in elke periode. De mestcompost is een basisch product en minder geschikt voor zuur minnende planten zoals rododendrons en coniferen.
Voor het voeden van de plantborders in je tuin, je moestuin, voor de rozenstruiken, hagen (zoals taxus, beuk en liguster) en hortensia’s is onze mestcompost gebruik je onze mestcompost. Je verwerkt de biologische mestcompost door deze op de grond uit te spreiden en de bodem er mee te bedekken. De mestcompost hoef je niet met de grond te vermengen door te spitten of schoffelen. Als je een nieuwe border of moestuin gaat aanleggen, kun je de compost wel licht door de bestaande grond vermengen en maak je zo een gezonde bodem voor je planten.
De biologische mestcompost wordt verkocht in zakken van 40 liter en dat is voldoende voor 3 m² moestuin of 4 m² sierborder. Voor grotere oppervlakken kunt u de mestcompost ook bestellen in een big bag.

Waarom biologische mestcompost?

De belangrijkste voordelen van onze biologische mestcompost zijn:
 • De mestcompost is rijk aan voedingsstoffen die tijdens het groeiseizoen langzaam vrijkomen
 • Bevat veel spoorelementen, schimmels en bacteriën voor je planten
 • Heeft een humus opbouwende werking
 • Heeft een basische werking
 • Vrij van verontreiniging door bestrijdingsmiddelen
 • Vrij van onkruid en ziektekiemen
 • Bodemverzorgende werking voor bodemleven en waterhuishouding van je tuin
 • Slakken werend doordat ze niet houden van de aanwezige schimmels
 • Langere tijd te bewaren zonder dat het voedingsstoffen verliest.

Wanneer kies je voor mestcompost?

 • Voor de jaarlijkse toevoeging van voeding
 • Als je tuin of moestuin op zandgrond ligt

Wil je meer weten over onze biologische mestcompost?