Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go
Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go Groendakpakket Sedumtray Click `n Go
Groendakpakket Sedumtray Click `n Go
Met de kant-en-klare Sedumtrays Click `n Go tover je het dak van je uitbouw, schuur of veranda eenvoudig om in een prachtig duurzaam groendak. Compleet geleverd per tray van 45x49,5x8,5 cm.

Artikelnummer

920001

Verzendkosten

ÔéČ┬á69,00

ÔéČ┬á14,50
Prijs per tray ├á 0.2273 m┬▓
Aantal: 
Bestellen
 

Groendakpakket Sedumtray Click `n Go

Met het EkoGarden Groendakpakket Click ‘n go kan het dak  van je uitbouw, schuur, overkapping of veranda in zeer korte tijd worden omgetoverd in een groendak. In het pakket van 3 bouwlagen zit een wortelwerend folie en een beschermdoek, dat aangebracht dient te worden om de dakbedekking te beschermen. De kant-en-klare Sedumtrays kunnen hierop geplaatst worden. Het groendakpakket Click ‘n go wordt compleet bij je thuis afgeleverd. Alleen nog dakgrind toevoegen aan je bestelling. Vaak ligt er grind op je dak dat weer hergebruikt kan worden. Wel zo duurzaam! De benodigde hoeveelheid bereken je gemakkelijk door de omtrek van het dak te bepalen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben dan helpen we je graag.

Samenstelling Groendakpakket Sedumtray Click `n Go

 1. Wortelwerend folie dat is gemaakt van LPDE folie, een duurzaam materiaal wat goed bestand is tegen wortelgroei.
 2. Beschermdoek bestaande uit gerecyclede vezels.
 3. De Sedumtray kant-en-klaar is een tray van gerecycled HDPE. De tray is voorbegroeid met 8 tot 12 verschillende soorten Sedum. De plantjes groeien op een speciaal daksubstraat. Bij levering is de Sedumtray altijd voor minimaal 95% begroeid. Het vetachtige plantje Sedum is goed in staat om water in het blad op te slaan en kan daarom uitstekend functioneren onder diverse weersomstandigheden.

Technische informatie Groendakpakket Sedumtray Click `n Go

De sedumtrays zijn per stuk leverbaar. De afmeting van de trays is 45x49,5x8,5 cm en als ze droog zijn is het gewicht 11,8 kg per stuk. Deze tray kan worden toegepast op platte en licht hellende daken met een hellingshoek tot 15 graden en weegt 80 kg per m² in verzadigde staat. Controleer dus altijd goed of jouw dak dat gewicht kan dragen. Bij twijfel raden we je aan om een deskundige te raadplegen. De installatie is zeer eenvoudig door het Click ’n Go systeem van de sedumtrays. De dikte van het systeem compleet is 90 mm.
Voor 1 m² groendak heb je 4,4 trays nodig. in de afmeting 45x49,5x8,5 cm.

Onderhoud van je sedumdak

Een sedumdak is zeer onderhoudsarm. Toch kan je daktuin niet helemaal zonder onderhoud. Het verwijderen van ingewaaide onkruiden en enkele keren per jaar bemesten behoort hiertoe. Om dit onderhoud uit te kunnen voeren, is het geen probleem om de planten te belopen. Ze zijn sterk genoeg om dit op te kunnen vangen. De matten met sedum hoeven ook niet gemaaid te worden. Mocht het sedum te ver doorgroeien, bijvoorbeeld over de rand van uw dak, dan kunt u dit gewoon bijknippen.


Dakinspectie
Inspecteer je sedumdak minimaal 2 keer per jaar op ingewaaide onkruiden en verwijder deze ongewenste begroeiing handmatig. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar en het najaar. Wij raden het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen af ter bescherming van de biodiversiteit. Controleer daarnaast of het afvoersysteem nog functioneert en verwijder eventueel ingewaaid blad.


Bemesting
Een sedumak dient 2 keer per jaar voorzien te worden van bemesting. De beste periode voor het bemesten van je sedumdak is eind april en begin september. De bemesting zorgt voor een gelijkmatige voorziening van voedingsstoffen, wat resulteert in gezonde en sterke beplanting. Per bemesting strooi je ongeveer 25 gram mestkorrels per m² over de vegetatie.


Bewatering
Een goed geworteld sedumdak vereist geen extra water. Bij periodes van droogte langer dan 4 weken wordt het blad van Sedum rood. Het is raadzaam om bij een langere droogte periode het dak water te geven, zodat de Sedum weer snel groen zal kleuren en verder kan groeien.

Ontvang subsidie voor je groendak

Een groendak draagt bij aan een duurzame verbetering van het milieu en een gezonde leefomgeving binnen een gemeente. Steeds meer gemeenten zien in hoe belangrijk het toepassen van groene daken is en dat wordt door veel gemeenten gestimuleerd door subsidie toe te kennen. Vraag daarom altijd even naar het beleid bij jouw eigen gemeente.
Je kunt ook kijken op www.energiesubsidiewijzer.nl.
Elke gemeente heeft zijn eigen beleid met verschillende voorwaarden. Informeer dus altijd vooraf bij jouw gemeente naar de voorwaarden en de hoogte van de subsidie. EkoGarden kan alle gevraagde informatie voor je verzorgen, zoals het verstrekken van een vrijblijvende offerte. Je kunt je aanvraag mailen naar info@ekogarden.nl of gebruik ons contact formulier https://www.ekogarden.nl/Contact

Aanleg Groendakpakket Sedumtray Click `n Go

In het kort:
 1. Veeg het dak als eerste goed schoon, zodat het vrij is van vuil en blad.
 2. Breng de meegeleverde wortelwerend folie aan.
 3. Leg vervolgens het meegeleverde beschermdoek op het dak.
 4. Plaats de eerste sedumtrays op ca. 20 tot 30 cm van de dakrand.
 5. Plaats de sedumtrays vervolgens tegen elkaar en klik ze vast.
 6. Eventueel kunnen de trays op maat gezaagd worden met een (hand)zaag.
 7. Vul de randen van het dak op met dakgrind 16/32 mm (los bij te bestellen).
 8. Besproei tot slot het gehele groendak met water totdat het goed verzadigd is.
 9. Strooi ca. 25 gram sedum conditioner per m² over je groendak voor extra voeding (los bij te bestellen). Voor onderhoudsadvies download hier het document onderhoud sedumdak.

Tip!

Bij de aanleg van een groendak met sedumtrays is het niet noodzakelijk om een dakrand te maken met dakgrind. Sedumtrays zijn gesloten dus loopt er geen aarde weg. Het is wel erg handig om de randen op te vullen met grind als het niet precies uitkomt op de maat van de tray.

Bij levering liggen de sedumtrays opgestapeld op een pallet. Bij normale weersomstandigheden kun je dit maximaal 24 uur op de pallet laten liggen. Als het warmer is dan 20°C haal dan zo snel mogelijk de sedumtrays van de pallet af.


Download hier de uitgebreide aanleginstructie Sedumtray Click `n Go Systeem


Bekijk hier de uitgebreide aanleginstructie sedumtray Click `n Go systeemVoordelen Groendakpakket Sedumtray Click `n Go:
 • Vers geleverd rechtstreeks vanaf de Nederlandse kweker, hoge kwaliteit.
 • Waterbuffercapaciteit van ca. 30 liter per m².
 • Geen vakkennis nodig.
 • Doe-het-zelf aanlegsysteem.
 • Gemaakt van gerecyclede materialen.
 • Staffelkorting bij buurtprojecten mogelijk.