Hydrorock-waterbuffers

De oplossing voor ecologisch watermanagement

Wateroverlast door hevige regenval komt steeds vaker voor. Ergert u zich ook zo aan die plassen in de tuin, op het terras of op uw op- en afrit? Probeer dan Hydrorock. Deze eenvoudige doe-het-zelf oplossing zorgt dat regenwater van uw terras of oprit snel wordt opgenomen. Door Hydrorock blokken aan te brengen op plaatsen waar water zich ophoopt behoort wateroverlast tot het verleden. Dankzij de infiltratieblokken wordt het overtollige water gebufferd en geïnfiltreerd in de bodem. Hydrorock is dé ecologisch verantwoorde oplossing

 Weergave:
 


Bezig met laden...

100% Natuurlijk

Hydrorock drainageblokken zijn gemaakt van steenwol, een 100% natuurlijk materiaal op basis van basalt. Het is bijzonder sterk en bestand tegen erosie door plant- en boomwortels. De blokken zijn omwikkeld met een filterdoek dat instroming van zand en grond voorkomt. Het unieke natuurlijke materiaal absorbeert regenwater bijzonder snel en zorgt voor een geleidelijke infiltratie van het water in de bodem rond het blok. Zo wordt het grondwater op natuurlijke wijze aangevuld en wordt verdroging voorkomen.

Seeds vaker (extreme) buien, maar geen ondergelopen tuin meer!

Het gaat meer en heviger regenen, dat is de voorspelling van het KNMI. Door het veranderende klimaat krijgt Nederland straks nog meer te maken met de bijbehorende overlast die dit kan veroorzaken. Een innovatie van eigen bodem biedt een oplossing voor de actuele overlast van hemelwater. Door blokken van gesmolten basalt aan te brengen op plaatsen waar water zich ophoopt behoort wateroverlast tot het verleden.

De actuele wateroverlast vormt onder meer een probleem in stedelijke gebieden. Vaak is de afvoer van hemelwater dat via de regenpijp het riool bereikt het probleem. Bij veel neerslag raken de riolen overvol met alle gevolgen van dien. Doelstelling van veel gemeenten is al om zoveel mogelijk regenwater in de bodem te infiltreren en niet onnodig af te voeren naar de waterzuivering. Verschillende gemeenten voeren met succes projecten uit om regenwater af te koppelen van het rioolstelsel. Ook woningbezitters en bedrijven kunnen hun steentje bijdragen door regenwater van het dak of terras van het riool af te koppelen. Voor nieuwbouw is het afkoppelen van regenwater al verplicht. Voor bestaande woningen is dit (nog) niet het geval, maar wordt veelal gestimuleerd met gemeentelijke subsidie. De infiltratieblokken van Hydrorock zijn vervaardigd uit steenwol. Een 100% natuurlijk materiaal dat wordt geproduceerd door gesmolten vulkanisch gesteente tot vezels te spinnen en die vervolgens samen te binden tot een blok dat wordt omhuld met een membraam van erosiebestendig filterdoek. Dit blok wordt in de grond geplaatst en bij (extreme) regenval absorberen de blokken het overtollige water. Tijdens droge periodes scheiden ze het water af. Op deze wijze wordt water gedoseerd terug in het systeem gebracht op momenten dat de bodem het vocht het hardst nodig heeft. Zeer goed voor de plantjes dus!  De blokken hebben een efficiëntie van 93% van het totale volume. Dat betekent dat een klein blok van 36 liter ruim 34 liter water kan opbergen. Het systeem is gemakkelijk te koppelen, dus een grotere buffer is zeer eenvoudig te realiseren. Naast het afkoppelen van de dakgoot heeft Hydrorock ook andere oplossingen om wateroverlast in de tuin te voorkomen. Voor het opvangen van water onder een buitenkraan betstaat er een infiltratieput. Voor lijnafwatering rondom terrassen bestaan er twee types lijngoten. Daarbij is zelfs helemaal geen leidingwerk nodig en is door iedereen gemakkelijk zelf aan te leggen.

De verwachting is dat extreme regenval vaker voor zal gaan komen. Dankzij de eenvoud van plaatsing en het onderhoudsarme product kunnen huiseigenaren zich snel en eenvoudig wapenen tegen wateroverlast in eigen tuin of op het terras.

Voordelen:
 • opname- en afgiftecapaciteit van 93% van het volume.
 • bestand tegen erosie door plant- en boomwortels.
 • eenvoudige plaatsing.
 • geen afschot nodig voor correcte drainage.
 • impact op grondwerk is beperkt.
 • vegetatie groeit en bloeit beter dankzij de unieke buffering- en infiltratiecapaciteit.
 • geen plastic (polypropyleen) in de grond.
 • 100% recyclebaar steenwol.
 • gemaakt van basalt, een natuurlijk gesteente.
 • uitstekende prijs en prestatie.
 • levenslange werking.
 • geen leidingwerk nodig (met uitzondering van BD-Blokken).
 • 100% milieuvriendelijk.
 • beloopbaar & overrijdbaar (max. 2000 kg per m2).
 • direct klaar voor gebruik.
 • 100% Nederlands product.

Waterplassen verleden tijd

Met Hydrorock infiltratieblokken zijn waterplassen verleden tijd en schoon regenwater blijft beschikbaar voor uw bomen en planten.
 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies