Kastanje Houten Regenton 225 liter met Waterpomp
Kastanje Houten Regenton 225 liter met Waterpomp
Deze hergebruikte regenton is gemaakt van een oude houten wijnvat en kan 225 liter regenwater opslaan. De regenton wordt geleverd inclusief vaste deksel met zwengelpomp en houten kraan.

Artikelnummer

900142

Verzendkosten

ÔéČ┬á0,00

ÔéČ┬á349,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Kastanje houten regenton 225 liter met waterpomp

Deze gebruikte Kastanje houten regenton is robuust en duurzaam. De hoogwaardige kwaliteit van het kastanjehout zorgt ervoor dat je regenton vele jaren meegaat. Een mooie grote regenton die past in grote tuinen, maar ook bij scholen en horecagelegenheden. De regenton is voorzien van een ouderwetse gietijzeren zwengelpomp die is gemonteerd op de vaste deksel. Door het bewegen van de zwengel kan je het regenwater oppompen uit de regenton. Leuk om te doen en erg handig in gebruik. De deksel van de regenton heeft een extra gat van 70/80 mm voor de aansluiting van de regenpijp. Hierbij is het wel belangrijk om een overloopkit te plaatsen, zodat de regenton niet overloopt. Je kan de regenton ook aansluiten op de regenpijp met een vulautomaat (los bij te bestellen) die aan de zijkant van de ton wordt gemonteerd. In dit geval dien jezelf een gat te boren voor de doorvoer van de vulautomaat. Het systeem van de vulautomaat zorgt ervoor dat het overtollige water terugloopt naar de regenpijp. Bij de regenton wordt ook een houten kraan geleverd. De ton heeft nieuwe banden van gegalvaniseerd metaal die zorgen voor stevigheid. Soms kunnen deze banden wat los zitten als je de regenton ontvangt. Zodra er water in de ton komt te staan en het hout uitzet zullen de banden weer strak om de ton komen te zitten. Deze regenton heeft een inhoud van 225 liter, de afmeting is ø 65 x H 95 cm. De kastanje houten regentonnen in ons assortiment zijn onbehandeld en het hout zal in de loop van de tijd door zonlicht vergrijzen en verweren. Dit is een natuurlijk proces en is een eigenschap van het hout dat past bij een gebruikt product. 

Voordelen:
  • Duurzaam tuinproduct 
  • Met groene waterpomp
  • Geschikt voor grote tuinen
  • Inclusief vaste deksel met gat 70/80 mm
  • Inclusief houten kraan
  • Functioneel & authentiek ornament
  • Gegalvaniseerde metalen banden
  • Lange levensduur
  • 1 jaar garantie (niet bij vorstschade)

Een regenton in de winter

Een houten regenton is weerbestendig, maar vorst kan schade aanbrengen. Als er water in een houten regenton zit en het gaat vriezen zal het ijs uitzetten en kan dit de houten panelen uit elkaar drukken, waardoor lekkages kunnen ontstaan. Voor een vorstperiode raden we je aan je regenton helemaal leeg te laten lopen. De regenton dien je los te koppelen van de regenpijp of je gebruikt een vulautomaat met winterstand.