Bio-Kultura Plantaardige Voedingskorrel Bio-Kultura Plantaardige Voedingskorrel Bio-Kultura Plantaardige Voedingskorrel Bio-Kultura Plantaardige Voedingskorrel Bio-Kultura Plantaardige Voedingskorrel
Bio-Kultura Plantaardige Voedingskorrel Bio-Kultura Plantaardige Voedingskorrel Bio-Kultura Plantaardige Voedingskorrel Bio-Kultura Plantaardige Voedingskorrel Bio-Kultura Plantaardige Voedingskorrel
Plantaardige Voedingskorrel
Voor planten in potten en bakken (binnen & buiten) die wat extra voeding nodig hebben is plantaardige voedingskorrel zeer geschikt en werkt snel en makkelijk.

Artikelnummer

480001

Verzendkosten

ÔéČ┬á6,95

ÔéČ┬á13,95
Prijs per emmer van 750 gram
Aantal: 
Bestellen
 

Wanneer gebruik je de plantaardige voedingskorrel?

Je kunt de planten in pot één à twee keer per jaar voorzien van een klein handje (max. 10 gram = ongeveer een eetlepel per 5L potgrond) korrels. Door na het strooien de plant water te geven wordt de korrel snel opgenomen en ontstaan er 'schimmelsporen'. Deze zijn erg belangrijk en goed voor de plant, geen reden tot paniek dus! Het moment waarop je de korrel gebruikt kan jezelf bepalen door goed naar de plant te kijken, wanneer deze wat extra voeding nodig heeft. Daarnaast kun je er voor kiezen de plant bij het oppotten direct van wat korrels te voorzien en halverwege het jaar nogmaals. Deze plantaardige voedingskorrel kun je ook uitstrooien over de border of moestuin. Dit doe je dan puur om extra voeding in de bodem te brengen voor de groei. Voor de volle grond is het toepassen van onze mestcompost of tuinaarde de beste keuze en doorgaans voldoende.

Waarom een plantaardige voedingskorrel?

Planten in potten en bakken hebben vaak wat extra verzorging nodig, want de plant staat niet meer met haar wortels in de volle grond. Onze plantaardige voedingskorrel leent zich goed voor planten in pot. Die pot brengt namelijk beperkingen met zich mee. De plant kan zich er prima in ontwikkelen maar de mogelijkheden voor de plant zijn wel begrenst. Je moet dus zorgen voor mooie potgrond waar leven, voeding en structuur in zit. Daarom is het raadzaam om gedurende het seizoen, wel eens wat bij te voeden. Dan is onze plantaardige voedingskorrel zeer geschikt. Ook als je (kamer)planten niet gaat verpotten, dan is het toevoegen van deze korrel erg handig en belangrijk.

De voordelen van de plantaardige voedingskorrel:
  • Samengesteld uit uitsluitend plantaardige ingrediënten (voornamelijk zeewieren).
  • Geeft zeer gedoseerd en lang voedingsstoffen af
  • Geen hoge NPK verhouding heeft (7,5 – 2 – 4)
  • Geheel organisch is
  • Deze korrel doet wel wat voor het bodemleven (schimmels)

Gebruik plantaardige voedingskorrels ook voor het gazon

De korrel is ook zeer goed te gebruiken voor je gazon. Doordat de korrel langzaam stikstof afgeeft heeft het gras de mogelijkheid om voeding te nemen als het nodig is. Je zorgt er dan voor dat het gras in de breedte groei creëert en geen hoogte groei. Hierdoor voorkom je open plekken (en meer mos) en meer moeten maaien. Wanneer je jouw gazon maait, laat dan het maaisel liggen op het gazon, dat is namelijk organisch materiaal wat snel verteerd en je bodem verbetert.. De voedingskorrel strooi je uit op het gazon in het voorjaar en in het najaar (per keer 1KG op 35m2).