Sedum Nutrition Bemesting
Sedum Nutrition Bemesting
Sedum Nutrition is een 100% organische meststof die speciaal ontwikkeld is voor het onderhoud van Sedumdaken.

Artikelnummer

480002

Verzendkosten

ÔéČ┬á25,00

ÔéČ┬á62,95
Prijs per emmer van 5 kg
Aantal: 
Bestellen
 

Sedum Nutrition Bemesting

Sedum Nutrition is een 100% organische NPK meststof die speciaal ontwikkeld is voor het onderhoud van Sedumdaken. Deze organische meststof heeft een lage NPK (2-1-1 ) gehalte die langzaam vrijkomt uit organische materialen. Dit voorkomt uitspoeling in het milieu. Daarnaast bevat het ook essentiële spoorelementen en microalgen. Door toevoeging van microalgen bevat deze meststof een rijke bron aan aminozuren en vitamines.

Waarom gebruik je organische bemesting?

Sedum Nutrition voorziet in de complete behoefte van het Sedumdak. Het zorgt voor een sterk wortelgestel van de Sedumplanten en verhoogt daarmee de plantweerstand. Naast plantstimulatie draagt het ook bij aan bodemverbetering. In de microalgen bevinden zich ook positieve bodembacteriën en bodemschimmels die zorgen voor een uitgebalanceerde substraatlaag.

Hoe en wanneer gebruik je Sedum Nutrition?

Sedum Nutrition dien je koel en droog te bewaren in de oorspronkelijke verpakking, buiten bereik van direct zonlicht. De aanbevolen dosering is 1 kg per 20 m2 Sedum. De ideale toepassingsperiode van Sedum Nutrition is eind april en begin september. Het beste resultaat wordt bereikt als er regen wordt verwacht. Hierbij komen de voedingselementen sneller beschikbaar wat resulteert in een optimale werking. De korrelgrootte is 5-20 mm.