Wateroverlast voorkomen in de tuin met Hydrorock producten

Infiltratieblokken van Hydrorock zijn een effectieve manier om wateroverlast in de tuin te voorkomen. Deze blokken zijn gemaakt van samengeperste vezels die water kunnen opvangen en opslaan. De blokken worden ingegraven in de bodem en bedekt met grind of zand. Wanneer het regent, wordt het water opgevangen in de blokken die naast een hoog buffervermogen een drainerende functie hebben. Op gelijkmatige wijze wordt dankzij het Hydrorock systeem het regenwater langzaam in de bodem geïnfiltreerd, waardoor wateroverlast in de tuin wordt voorkomen.

Regenwater hergebruiken in de tuin


Door het gebruik van infiltratieblokken kan regenwater op een natuurlijke manier in de bodem worden opgenomen. Net als bij Hydroblob kun je eenvoudig regenwater hergebruiken in de tuin met Hydrorock producten. Dankzij het slimme infiltratiesysteem wordt het grondwaterpeil verhoogd en droogte wordt voorkomen. In gebieden waar de grondwaterstand laag is dit heel belangrijk.

Hydrorock producten toepassen
 

EkoGarden is leverancier van Hydrorock (gelijkwardig aan het merk Hydroblob) en geeft tips om wateroverlast in de tuin te voorkomen. Infiltratieblokken zijn vergelijkbaar met het merk Hydroblob en gemakkelijk zelf te installeren en te onderhouden in duurzame tuinen. In combinatie met andere methoden van regenwaterbeheer, zoals regentonnen en groendaken, is Hydrorock een perfecte oplossing voor elke ecologisch verantwoorde tuin. Wel is het belangrijk om de infiltratiecapaciteit van de bodem te beoordelen voordat je infiltratieblokken gaat installeren, om te voorkomen dat er toch wateroverlast optreedt. Advies van een expert in duurzame tuinen nodig? Vraag EkoGarden hoe je Hydrorock producten op de beste manier kunt toepassen in jouw tuin. Hydrorock producten bestellen kan via deze shop pagina.

  Arno van der Laar     02-03-2023 11:28