Whisky Vat Regenton 195 liter Robuust
Whisky Vat Regenton 195 liter Robuust
Deze hergebruikte regenton is gemaakt van een oude houten whisky vat en kan 195 liter regenwater opslaan. De regenton wordt geleverd inclusief vaste deksel en messing kraan.

Artikelnummer

900141

Verzendkosten

ÔéČ┬á0,00

ÔéČ┬á225,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Whisky vat regenton 195 liter robuust

Deze gebruikte whisky vat van eikenhout wordt hergebruikt als regenton. De authentieke uitstraling is een decoratieve verrijking in natuurlijke tuinen. De hoogwaardige kwaliteit van het eikenhout zorgt ervoor dat de regenton nog vele jaren mee kan. Deze regenton is aan de buitenkant onbehandeld en in originele staat, zodat het robuuste uiterlijk van de ton bewaard is gebleven. Ieder vat is uniek, dus de kleur en uitstraling kan in werkelijkheid wat afwijken van de foto. Deze regenton past in een duurzame en landelijke tuin, op het terras of bij een blokhut of veranda. De regenton is voorzien van een vaste deksel met een gat van 70/80 mm voor de aansluiting van de regenpijp. Hierbij is het wel belangrijk om een overloopkit te plaatsen, zodat de regenton niet overloopt. Je kan de regenton ook aansluiten op de regenpijp met een vulautomaat (los bij te bestellen) die aan de zijkant van de ton wordt gemonteerd. In dit geval dien jezelf een gat te boren voor de doorvoer van de vulautomaat. Het systeem van de vulautomaat zorgt ervoor dat het overtollige water terugloopt naar de regenpijp. De regenton wordt geleverd met een messing tapkraan. De ton heeft metalen banden die roestig van kleur zijn. Soms kunnen deze banden wat los zitten als je de regenton ontvangt. Zodra er water in de ton komt te staan en het hout uitzet zullen de banden weer strak om de ton komen te zitten.. Deze regenton heeft een inhoud van 195 liter, de afmeting is ø 60 x H 90 cm 

Voordelen:
  • Duurzaam tuinproduct 
  • Past mooi bij een veranda, blokhut of kweekkas.
  • Inclusief vaste deksel met gat 70/80 mm
  • Inclusief messing kraan
  • Functioneel & authentiek ornament
  • Lange levensduur
  • 1 jaar garantie (niet bij vorstschade)

Een regenton in de winter

Een houten regenton is weerbestendig, maar vorst kan schade aanbrengen. Als er water in een houten regenton zit en het gaat vriezen zal het ijs uitzetten en kan dit de houten panelen uit elkaar drukken, waardoor lekkages kunnen ontstaan. Voor een vorstperiode raden we je aan je regenton helemaal leeg te laten lopen. De regenton dien je los te koppelen van de regenpijp of je gebruikt een vulautomaat met winterstand.