Water duurzaam hergebruiken met een regenton

Regenton online kopen bij EkoGarden

In strak aangelegde moderne tuinen met EkoGarden producten laten we de regenton weer helemaal tot zijn recht komen. Een regenton past eigenlijk in elke tuin en is een stuk duurzamer dan je denkt. Want met een regenton vang je regenwater op dat niet verloren gaat, maar dat je hergebruikt. Wij vertellen je meer over de regentonnen van EkoGarden.

Een regenton in elke tuin

Aangezien het steeds vaker heviger regent kun je te maken krijgen met wateroverlast in je tuin. Regenwater is een prachtig natuurlijk product waar je dankbaar gebruik van kunt maken. Opvangen van regenwater in een regenton is populair. Niet alleen in tuinen, ook op balkons en dakterrassen kiezen we ervoor om een regenton te plaatsen. Juist door het opvangen en hergebruiken van regenwater valt de regenton in de categorie duurzame tuinproducten. EkoGarden is een groot voorstander van hergebruiken van water en adviseert dan ook een regenton in elke tuin.

Regenwater opvangen en hergebruiken

Bijdragen aan een beter milieu zonder dat je er moeite voor hoeft te doen, dat doe je door het plaatsen van een regenton in jouw tuin. Je maakt je tuin in één klap een stuk duurzamer, want je planten geef je voortaan geen leidingwater meer. Daar gebruik je jouw eigen voorraad regenwater voor. Regenwater genoeg, zullen we zeggen, want het kan af en toe flink regenen. De regenton vangt het water op totdat de ton volt zit. Als je een regenton aanschaft bekijk je eerst hoeveel water je nodig hebt voor jouw tuin.

Wat is de perfecte regenton?

Regentonnen zijn er in verschillende materialen, kleuren en maten. Laten we beginnen met het materiaal. Over het algemeen zien we tegenwoordig veel kunststof regentonnen, omdat deze bestand zijn tegen weersinvloeden en extra lang mee gaan. De combinatie met een plantenbak boven en een opvangreservoir beneden noemen we een bloembakregenton. Ook kennen we de oorspronkelijke regenton van hout, die je tuin een natuurlijke uitstraling geeft. Hout heeft de eigenschappen om te krimpen en uitzetten bij invloeden als water en temperatuur. Daarom is het raadzaam om een houten regenton rustig aan het water te laten wennen. Kunststof regentonnen zijn er in verschillende kleuren waarvan grijs en groen het meest verkocht worden. Formaat regenton bepaal je op basis van de grootte van je tuin. Hoeveel regenwater heb je nodig? Wil je een voorraad regenwater aanleggen voor de droge zomerperiode. Laat je adviseren door EkoGarden bij het kopen van een regenton voor jouw duurzame tuin.

Duurzame tuin met regenton

Onze specialiteit is het leveren van tuinproducten voor een duurzame tuin met ecologische en milieuvriendelijke elementen. Juist daarom adviseren wij een regenton, om twee redenen. Je kunt wateroverlast voorkomen in jouw tuin door regenwater op te vangen en op droge momenten rustig in de bodem te laten zakken. Ecologisch gezien is de regenton een perfecte oplossing voor het reguleren van water in de bodem van elke tuin. Duurzaam karakter, maar ook gemak, want op een regenton sluit je eenvoudig een voorziening aan om planten water te geven.

Veelzijdige toepassing van regenwater

We kunnen met zekerheid zeggen dat regenwater de gezondste watervoorziening is voor de tuin. Regenwater is ook nog eens hartstikke schoon en kalkvrij. Naast dat je planten en bloemen ervan profiteren wordt regenwater steeds vaker gebruikt voor ramen zemen, omdat je een streeploos resultaat krijgt zonder kalkresten. Ook het gebruik van regenwater in een buitendouche zien we terug als optie bij watersportverenigingen en mensen die aan het water wonen. In sommige Nederlandse gemeentes krijg je zelfs subsidie als je ervoor zorgt dat er geen regenwater meer in het riool wegloopt. Daarnaast bespaar je op drinkwater uit de kraan, dat ik lange periodes van droogte schaars kan zijn. Met een regenton verbruik je aanzienlijk minder leidingwater, waardoor er minder grondwater opgepompt hoeft te worden.
 

Online regenton kopen voor duurzame tuin

» bekijk het assortiment regentonnen van EkoGarden


 

  Arno van der Laar     01-10-2021 13:10